Hirdetés Advent 2. vasárnap

Hirdetések

Szent László Plébánia, H-9600 Sárvár, Széchenyi István utca 7.

Telefon: 06-95/320-051       

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.ladislas.hu

                                   Advent 2. vasárnapja 2022. december 4.

               Dominica secunda in Adventu Domini – Zweiter Adventssonntag

  1. Ma, advent 2. vasárnapján délután 14.30 órakor a hegyközségi Mária-szobornál az egyházközség, a Rózsafüzér Társulat, a katolikus iskola szülői és nevelői közösségeinek képviselői virágcsokorral köszöntik a Szeplőtelen Szűzanyát. – 17.45 órakor első vasárnapi Jézus Szíve litániára hívunk, amit a családokért ajánlunk fel.
  2. Ma este a 18 órakor kezdődő ünnepi szentmisén újítja meg fogadalmát az Egyházközségi Képviselő Testület az új egyházi év kezdetén. Imádkozzunk értük!
  3. Minden adventi hétköznap hajnali misét éneklünk reggel 6 órakor. A dicséretesen buzgó Hívekhez csatlakozzanak még többen a második héten. Gyónási lehetőséggel várjuk a híveket. „Ébredj, ember, mély álmodból!” Akik nem tudnak eljönni hajnalban, legalább esténként 18 órára jöjjenek el, így is készülve lélekben karácsony ünnepére.
  4. Csütörtökön Szeplőtelen fogantatás ünnepe lesz. Kiemelt buzgósággal jöjjünk.
  5. Pénteken az esti szentmise után mindig csendes szentségimádásra hívunk. Fontos lenne, hogy minél többen megszeressék az imádságnak ezt a formáját.
  6. Szombaton a Loretói Boldogságos Szűz Máriára emlékezünk.
  7. Szombaton este lesz az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása. GAUDETE = örvendező vasárnap.
  8. Ministránsok egy csoportja betlehemezésre indul a sárvári családokhoz december 12. és 15. között a késő délutáni, kora esti órákban. Akik szeretnék, hogy a betlehemezők meglátogassák őket, a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján jelezzék.
  9. Az új egyházi évre miseszándékokat jegyeztethetünk elő munkanapokon 9 és 12 valamint délután 16.30 és 17.30 óra között a plébániahivatalban. Tartsuk fontosnak, hogy meghalt és élő családtagjainkért is mondatunk szentmisét.
  10. Házhoz kötött betegeket jelentsék a plébánián karácsonyi gyóntatásra és áldoztatásra. Legyen lelkiismeretbeli kötelességünk, hogy a környezetünkben élő beteg és idős Testvérekhez papot hívatunk.    
  11. Katolikus újságokat minél többen olvassanak. Fontos, hogy tájékozottak legyünk.

Hirdetések

Szent Miklós Plébánia, H-9600 Sárvár, Sársziget utca 58.

Telefon: 06-95/320-918                                             

email cím: szent.laszlo.plebania.sarvar@gmail.com

weboldal: www.sarvarsari.hu

                                  Advent 2. vasárnapja 2022. december 4.

               Dominica secunda in Adventu Domini – Zweiter Adventssonntag

1.Ma advent 2. vasárnapján templomunk és Plébániánk búcsú napján, Szent Miklós közbenjárásával imádkozunk a Plébánia Híveiért. A délelőtt 10 órás nagymisén az Egyházközségi Képviselő Testület Tagjai megújítják esküjüket a Hívek közössége előtt. Délután 15.30 órakor első vasárnapi Jézus Szíve litánia lesz a Kertvárosi kápolnában plébániánk családjaiért.

2.Adventben minden hétköznap reggel 6 órakor hajnali misét éneklünk. csütörtökön Szeplőtelen fogantatás ünnepe lesz, kiemelt buzgósággal jöjjünk! Az ének szavával buzdítunk Benneteket: ”Ébredj ember mély álmodból!” Kérjük, hogy akik csak tehetik, hozzák meg a korán kelés áldozatát és jöjjenek a hajnali szentmisékre. Dicséret és hála azoknak, akik eddig szinte minden hajnali szentmisén részt vettek! Gyónni a hajnali szentmisék előtt 5.30-5.45 óra között lehet. Éljünk a lehetőséggel.

3.December 17.-én szombaton délután 15.30 órától lesz a karácsonyi nagy gyóntatás. Nagyon kérjük a jó Híveket, hogy mindenki kivétel nélkül végezze el a karácsonyi gyónását és buzdítsák családtagjaikat ismerőseiket is! A boldog karácsony alapja a szép lelki készület.

4.Ministránsok egy csoportja betlehemezésre indul a sárvári családokhoz december 12. és 15. között a késő délutáni, kora esti órákban. Akik szeretnék, hogy a betlehemezők meglátogassák őket, a sekrestyében, vagy a plébánia irodáján jelezzék.

5.A templom karácsonyi díszítésére adományokat szívesen fogadunk a templom, torony alatti perselyébe. Isten fizesse meg!

6.Házhoz kötött betegeket jelentsék a Plébánián! Legyen lelkiismeretbeli kötelességünk a környezetünkben élő beteg és idős Testvérekhez papot hívatni.  Isten ezt tőlünk fogja számon kérni.

7.Katolikus újságokat minél többen olvassanak. Szeretettel kérjük, hogy a jövő évre jegyeztessenek elő katolikus újságokat a sekrestyében, vagy a plébánián új olvasók is.

                       „A hit mércéje a szeretet” Ferenc pápa

 

Az oldalt jelenleg látogatja:       Letöltésszám 1970-1-01-óta:
mind – siem 2011